Είναι η Κύπρος Ελληνική;; Γράφει ένας Κύπριος

 


Ο ισλαμοφασίστας Ερντογάν μας είπε να ξυπνήσουμε, γιατί η Κύπρος ποτέ δεν θα γίνει ελληνικό νησί. Όπως και να το κάνουμε κ. Ερντογάν, η Κύπρος ήταν, είναι, και θα παραμείνει ελληνικό νησί. Όχι όπως το εννοείς εσύ, αλλά όπως το αισθανόμαστε εμείς. Εάν έχετε εσείς τα σύνορα της δικής σας καρδιάς κ. Ερντογάν, εκεί που τα έταξε ο «Εθνικός Όρκος» της τελευταίας οθωμανικής Βουλής, εμείς έχουμε θαμμένα τα κόκαλα των προγόνων μας τα ιερά, τους βωμούς και τις εστίες μας, σε ολόκληρη την Τουρκία.

Από τον Προφήτη Ηλία στην κοιλάδα της Αγ. Άννας στη Σμύρνη στην Αγια-Σοφιά στην Πόλη, μέχρι και την Παναγιά τη Σουμελά στον Πόντο. Δεν έχεις παρά να σκάψεις έξι μέτρα και θα τα βρεις.

Εκεί, ανάμεσα με τα αρχαία μας τα κάλλη, που εσύ καπηλεύεσαι σήμερα τουριστικά: Αλικαρνασσός, Έφεσος, Αιγές Αιολίδας, Τήμνος, Αντιόχεια, Μίλητος, Πέργαμος, Σμύρνη, Αϊβαλί, Κωνσταντινούπολη, Σαμψούντα, Αμάσεια, Κερασούντα, Αργυρούπολη... Η λίστα είναι ατέλειωτη, σκλαβωμένη, αιματοβαμμένη και χιλιομοιρολογημένη. Όπως ακριβώς ο Απόστολος Ανδρέας στην Καρπασία, οι αρχαίοι Σόλοι, η αρχαία Σαλαμίνα, ο Άγιος Χρυσόστομος, ο Άγιος Μάμας, η αρχαία Λάπηθος, οι αρχαίοι Χύτροι, η αρχαία Λήδα. Σκλαβωμένοι και ποτισμένοι με αίμα, ιδρώτα και δάκρυ.

Κάποτε διεκδικούσαμε την Ένωση, γιατί τότε ήταν ο μόνος τρόπος να αποκτήσουμε την ελευθερία μας. Την ελευθερία να κυματίζουμε τη γαλανόλευκη, να τραγουδάμε τον «Ύμνο στην Ελευθερία», να διδασκόμαστε την ελληνική ιστορία μας και να εορτάζουμε τις ελληνικές εθνικές επετείους μας. Σήμερα, σε μια ευρωπαϊκή Κύπρο με ανοικτά τα σύνορα σε όλη την Ευρώπη, με μια Κυπριακή Δημοκρατία –κράτος δικαίου σε αντίθεση με τη δική σας Τουρκία–, όπου οι βασικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι διασφαλισμένα για όλους τους Κύπριους πολίτες, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, φύλου, εθνικής καταγωγής, θρησκείας, πολιτικών πεποιθήσεων ή σεξουαλικού προσανατολισμού, δεν χρειαζόμαστε κανέναν στρατό και καμία κυβέρνηση να μας πιστοποιήσει την ελληνικότητά μας.


Γιατί εμείς εδώ στην Κύπρο κ. Ερντογάν έχουμε γλώσσα, ρίζες, ήθη, έθιμα και παραδόσεις που βροντοφωνάζουν Ελλάδα. Έχουμε 3.500 χρόνια ιστορίας και πολιτισμού που σε φωνάζουν ψεύτη.


Η Κύπρος κ. Ερντογάν δεν είναι ελληνική επειδή την διοικούν Έλληνες. Η Κύπρος είναι ελληνική επειδή ο γηγενής πληθυσμός του νησιού είναι Έλληνες από τα βάθη των αιώνων, και επειδή είναι η πλειοψηφία πάνω σε αυτόν τον άγιο τόπο. Ένας τόπος που είναι αρκετά μεγάλος για να ζήσουμε μαζί όλοι οι Κύπριοι, Έλληνες, Τούρκοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι, Λατίνοι. Όχι διχοτομημένοι, οι Τούρκοι στον Βορρά και οι χριστιανοί στον Νότο.

Σε αυτή την εξίσωση δεν χωράνε κατοχικά στρατεύματα, έποικοι και εγγυήσεις. Η εγγύηση της ασφάλειας και της ευημερίας όλων των Κυπρίων είναι το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος δικαίου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Ευρωπαϊκή ιδιότητα δεν είναι αλακάρτ. Είναι ένα πακέτο δικαιωμάτων και υποχρεώσεων. Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση για τους Τούρκους συμπατριώτες μας δεν μπορεί να έρθει εφόσον καπηλεύονται τις περιούσιες των Ελλήνων συμπατριωτών τους υπό την πατρωνία του Αττίλα. Η πόρτα της Ευρώπης είναι είδη ανοιχτή γι’ αυτούς· το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να συνταχτούν με την Κυπριακή Δημοκρατία, μαζί με τους υπόλοιπους Κύπριους συμπατριώτες τους.


Υ.Γ.: Αφιερωμένο στον μεγαλοσουλτάνο Ερντογάν τον Αιμοσταγή, το λαϊκό άσμα του μεγάλου Στέλιου Καζαντζίδη, «Η Κύπρος είναι ελληνική και όλη η Ελλάδα Κύπρος».

Αντώνης Κ. Σιβιτανίδης, M.Sc., B.Sc.

Εκπρόσωπος Τύπου, Ε.Ε. ΔΗΚΟ Πάφου.

Αν σου αρέσει το άρθρο πάτα το μπλε κουμπί και κανε μας Like για να ξέρουμε τι σου αρέσει και να δημοσιευουμε παρόμοια θέματα..
Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!

Γράψε ένα σχόλιο..

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια