Άρχισαν Τα Όργαvα- Μήνυμα Μακρόν Σε Eρvτογάν: «Η Τουρκία Καταλαβαίvει Μόvο….Eτσι»



 Αυστηρότατο το μήνυμα Μακρόν στον Ερντογάν.

Με μία σκληρή δήλωση ο Γάλλος Πρόεδρος βάζει «κόκκινες γραμμές» στην Τουρκία- Σκληραίνει κι άλλο τη στάση του έναντι της Τουρκίας αναφορικά με τις ενέργειες της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Γάλλος…

Αυστηρότατο το μήνυμα Μακρόν στον Ερντογάν.

Με μία σκληρή δήλωση ο Γάλλος Πρόεδρος βάζει «κόκκινες γραμμές» στην Τουρκία.

Σκληραίνει κι άλλο τη στάση του έναντι της Τουρκίας αναφορικά με τις ενέργειες της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Με μια ιδιαίτερα αυστηρή δήλωση, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι η χώρα του σκληραίνει τη στάση της με φόντο τις δραστηριότητες της Τουρκίας, στην Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Άγκυρα σέβεται μόνο λόγια που συνοδεύονται από πράξεις».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Γάλλου πρόεδρου:

«Σε ό,τι αφορά την κυριαρχία στη Μεσόγειο, οφείλω να είμαι συνεπής σε έργα και λόγια. Μπορώ να σας πω πως οι Τούρκοι αντιλαμβάνονται και σέβονται μόνον κάτι τέτοιο.

Εάν λες λόγια που δεν συνοδεύονται από πράξεις. Αυτό που η Γαλλία έπραξε φέτος το καλοκαίρι ήταν σημαντικό: είναι μια πολιτική “κόκκινων γραμμών”. Την εφάρμοσα στη Συρία», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η δήλωση του Εμανουέλ Μακρόν έρχεται στον απόηχο της κατάρτισης από πλευράς Ε.Ε. του καταλόγου με τις προτεινόμενες κυρώσεις εναντίον της Άγκυρας, σε περίπτωση που η τουρκική εμμείνει στη στάση της και δεν αμβλύνει τις προκλητικές κινήσεις αλλά και την επιθετική ρητορική της.

Oι κυρώσεις που εξετάζει η ΕΕ για την τουρκική προκλητικότητα

Μήνυμα προς την Τουρκία ότι αν επιμείνει στην προκλητική της συμπεριφορά στην Αν. Μεσόγειο, τότε η ΕΕ είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συγκεκριμένες κυρώσεις, στέλνουν οι 27 υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ οι οποίοι συνεδρίασαν σήμερα στο Βερολίνο.

Στο τέλος των συζητήσεών, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας Ζοζέπ Μπορέλ παρουσίασε προφορικά στους Ευρωπαίους υπουργούς Εξωτερικών ένα σχέδιο κυρώσεων το οποίο αναμένεται να επικαιροποιηθεί και να υποβληθεί προς έγκριση στους ηγέτες των χωρών της ΕΕ στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η λίστα «Μπορέλ» προβλέπει την ενεργοποίηση των εξής κυρώσεων προς την Τουρκία σε περίπτωση ο Ερντογάν δεν προχωρήσει σε αποκλιμάκωση της έντασης στην Αν. Μεσόγειο.

Η λίστα των κυρώσεων που θα συζητηθεί εκτενώς στις 24 με 25 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

1. Περιοριστικά μέτρα σε περίπτωση συνέχισης παράνομων γεωτρήσεων σε Ανατολική Μεσόγειο.

2. Καταχώρηση πλοίων που εμπλέκονται σε παράνομες ερευνητικές δραστηριότητες.

3. Τομεακές κυρώσεις (πωλήσεις, προμήθειες, εξαγωγή υλικού σχετικά με έρευνες στον ενεργειακό τομέα, μεταφορά τεχνολογίας και προϊόντων)

4. Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες (τραπεζικός και βιομηχανικός τομέας) – απαγόρευση δανεισμού σε Τουρκιά από κρατικές τράπεζες

5. Δυνατότητα για μείωση ευρωπαϊκών κονδυλίων

6. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της Τουρκίας μέχρι τον Σεπτέμβριο, δυνατότητα εξέτασης απαγόρευσης ταξιδιών (travel ban)

7. Να ενισχυθούν περαιτέρω οι καταχωρήσεις για ενέργειες Τουρκίας σε θαλάσσιες ζώνες ΚΔ και Ελλάδας σε υφιστάμενο καθεστώς κυρώσεων κατά Τουρκίας…viralnewsgr.eu

Previous Post Next Post