Κορωνοϊός- Όλoι Mέσα: Απoφασiστηκε «Τεpάστια» Παpάταση Lockdown

 


Κορωνοϊός- Όλoι Mέσα: Απoφασiστηκε «Τεpάστια» Παpάταση Lockdown

Μεγάλη ανατροπή και με το άνοιγμα των σχολείων…

Κορωνοϊός- Όλoι Mέσα. Σε 10 μέρες από σήμερα θα γνωρίζουμε αν το πιο μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης, να μην φέρει δηλαδή η σημερινή κινητικότητα αύξηση των κρουσμάτων. Οι πρώτες ενδείξεις πάντως δεν είναι ενθαρρυντικές.

Μεγάλη ανατροπή και με το άνοιγμα των σχολείων.

Η καραντίνα σύμφωνα με τα νέα δεδομένα θα παραταθεί.

Σε 10 μέρες από σήμερα θα γνωρίζουμε αν το πιο μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης, να μην φέρει δηλαδή η σημερινή κινητικότητα αύξηση των κρουσμάτων, θα έχει κερδηθεί ή όχι. Οι πρώτες ενδείξεις πάντως δεν είναι ενθαρρυντικές.

Η εκτίμηση των λοιμωξιολόγων είναι ότι θα δούμε σίγουρα αύξηση των κρουσμάτων η οποία στο θετικό σενάριο θα οδηγήσει ξανά σε 1000+ κρούσματα την ημέρα. Φανταστείτε πού θα φτάσει το νούμερο στο αρνητικό σενάριο.

Ένα δεύτερο στοιχείο που προβληματίζει κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους έχει να κάνει με τον Γενάρη.

Μιλάμε για τον μήνα που κάθε χρόνο έχουμε έκρηξη των κρουσμάτων της γρίπης, καθώς στη χώρα μας λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών η κορύφωση της εποχικής γρίπης έρχεται πιο αργά σε σχέση με τις άλλες χώρες.

Και το τρίτο και πιο σημαντικό στοιχείο που ανατρέπει τα δεδομένα αφορά στο επιδημιολογικό φορτίο της Αθήνας το οποίο τις τελευταίες μέρες εμφανίζεται ιδιαίτερα επιβαρημένο.

Ο κίνδυνος η πρωτεύουσα να ακολουθήσει τα χνάρια της Θεσσαλονίκης είναι κάτι παραπάνω από ορατός, γι’ αυτό και περιθώρια λάθους δεν υπάρχουν.

Για όλους τους παραπάνω λόγους το σχέδιο της σταδιακής άρσης του lockdown μέσα στον Γενάρη φαίνεται ότι ναυαγεί.

Η καραντίνα σύμφωνα με τα νέα δεδομένα θα παραταθεί τουλάχιστον ως το τέλος του μήνα και αν το επιδημιολογικό φορτίο στην κοινότητα το επιτρέψει θα αρχίσει η σταδιακή άρση των μέτρων από τις αρχές του Φλεβάρη.

Κυβερνητικά στελέχη επίσης εκτιμούν ότι καίγεται και το σενάριο ανοίγματος των σχολείων στις 8/1 καθώς τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που θα συνεδριάσουν ξανά τη Δευτέρα δεν πρόκειται να ρισκάρουν ένα άνοιγμα μέσα σε ένα περιβάλλον που ακόμα δεν είναι απόλυτα ασφαλές.

Πλέον πάμε για άνοιγμα των σχολείων στις 18/1 πρώτα από τα δημοτικά και μια εβδομάδα μετά θα ακολουθήσουν γυμνάσια και λύκεια…

Previous Post Next Post