Αλλάζει η απαγόρευση κυκλοφορίας: ΔΥΣΤΥΧΩΣ Το νέο πολύ αυστηρό μέτρο

 


Η σημερινή μέρα ήταν η πιο «μαύρη» για τη χώρα μας στο θέμα της πανδημίας από τα τέλη του Φλεβάρη, όταν και εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Μπορεί τα κρούσματα να ήταν σχετικά χαμηλά (τηρουμένων των αναλογιών των τελευταίων ημερών, εννοείται) καθώς καταγράφηκαν «μόλις» 1698, όμως 71 συμπολίτες μας έχασαν την ζωή τους.

Καταλαβαίνει εύκολα κανείς, λοιπόν, πως η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη, ιδίως από την στιγμή που οι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αγγίζουν τους 400 (392 για την ακρίβεια).

Αυτό το αρνητικό ρεκόρ βάζει πολύ δύσκολα πράγματα στην κυβέρνηση, η οποία σκέφτεται νέα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η περαιτέρω διασπορά του ιού στη χώρα μας και να μην ξεφύγουν κι άλλο τα πράγματα.

Μάλιστα, είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μία κίνηση που θα συζητηθεί μεν, αλλά δείχνει να είναι απαραίτητη.

Ποια είναι αυτή;

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του instanews έχει πέσει στο τραπέζι η περαιτέρω «αύξηση» της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Όπως ξέρουμε τώρα ισχύει το 21.00-05:00, ένα 8ωρο κατά το οποίο απαγορεύεται να κυκλοφορεί κανείς πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Τώρα υπάρχει η σκέψη η απαγόρευση να ισχύει 17:00 με 05:00- 12 ολόκληρες ώρες, δηλαδή, αφήνοντας σχετικά ελεύθερες τις υπόλοιπες 12 της ημέρας.

Το αν θα εφαρμοστεί άμεσα το συγκεκριμένο μέτρο θα κριθεί αποκλειστικά από τα νούμερα των επόμενων ημερών, όμως αν παραμείνουν στα επίπεδα των τελευταίων ημερών πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο.ΠΗΓΗ instanews.gr

Previous Post Next Post