Η ατάκα περί βιασμoύ δεν ήταν τυχαία – Ποιες άλλες αθλιότητες έχουν ακουστεί



 Οι ομοφοβικές, ρατσιστικές και σeξιστικές δηλώσεις βρίθουν μέσα στο “Big Brother” και ακούγονται ήδη από το πρώτο επεισόδιο έως και τη μέρα της αποχώρησης του Αντώνη Αλεξανδρίδη.

Αποχώρησε ο Αντώνης Αλεξανδρίδης από το “Big Brother” τα ξημερώματα της Δευτέρας (07/09) με από απόφαση του ΣΚΑΙ και της παραγωγής του ριάλιτι, έπειτα από τον σάλο που δημιουργήθηκε με το χυδαίο σχόλιό του για τον βιασμo. Σε βίντεο που κυκλοφόρησε το απόγευμα της Κυριακής (06/9), ο παίκτης από την Κρήτη ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά σε δύο συμπαίκτες του: “Πάω κάθε μέρα σε μια, να αδειάσω το πακέτο… αλλιώς έχει βιασμo”.

Οι απαράδεκτες δηλώσεις του Αντώνη αποτέλεσαν το αποκορύφωμα μιας σειράς χυδαίων τοποθετήσεών του από την αρχή του παιχνιδιού, καθώς ο ίδιος είχε φροντίσει να… τοποθετηθεί για διάφορα ζητήματα. Ήδη από την παρουσίασή του στην πρεμιέρα του ριάλιτι, ο παίκτης είχε κάνεις σαφείς τις θέσεις του, ενώ κατά την πρώτη βδομάδα παραμονής του στο σπίτι του “Big Brother”, ουκ ολίγες φορές ο Αντώνης μίλησε άσχημα, χυδαία, ρατσιστικά και σeξιστικά είτε για τις γυναίκες, είτε για τους ομοφυλόφιλους, ενώ σε όλες του τις δηλώσεις προσπαθούσε να αποδείξει το πόσο “άντρας” είναι”.

Το σχόλιό του για τον βιασμo ήταν μια αναμενόμενη τοποθέτηση, αν λάβει κανείς υπόψιν τις προηγούμενες απόψεις που είχε εκφράσει σε διάφορα θέματα και τη συμπεριφορά που επέδειξε ήδη από την πρεμιέρα.

Παράλληλα, η στάση του απέναντι στο θέμα του βιασμoύ ήταν αναμενόμενη, αν λάβουμε ως δεδομένο πως η ένταξή του στο ριάλιτι εξυπηρετούσε τα συμφέροντα και τους σκοπούς της παραγωγής του ριάλιτι, που ήρθελε να συμπεριλάβει στο σπίτι τον ομοφοβικό, ρατσιστή, σeξιστή, εθνικιστή παίκτη, ο οποίος θα δημιουργούσε ίντριγκες και καβγάδες και θα έφερνε νούμερα τηλεθέασης.

Στο βίντεο της αποχώρησης του Αντώνη τα ξημερώματα της Δευτέρας (07/09), είδαμε τον “Μεγάλο Αδελφό” να καλεί τον παίκτη στο δωμάτιο επικοινωνίας και να του εξηγεί γιατί πρέπει να φύγει από το ριάλιτι.

Ο “Big Brother” με ένα στεγνό και στημένο λόγο, αναφέρθηκε σε “επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, “πράξεις ηθικά και ποινικά κολάσιμες”, “υπονόμευση των θεμελιωδών δικαιωμάτων”, “κανόνες του “Big Brother” που δεν χωρούν τέτοιου είδους τοποθετήσεις” και “θέματα που δεν χωρούν πλάκα”, ώστε να υποστηρίξει τη θέση του.

Φαίνεται, όμως, πως ο “Big Brother”, η παραγωγή και ο ΣΚΑΙ θυμήθηκαν λίγο αργά να μιλήσουν για παραβίαση και υπονόμευση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αφού εδώ και μία βδομάδα αφήνουν να ακούγονται τα ακριβώς αντίθετα στο παιχνίδι και μόνο όταν ξεσηκώθηκε ο κόσμος στα social media κατάλαβαν πως δεν έχουν άλλη επιλογή. Αν το σχόλιο του Αντώνη περνούσε απαρατήρητο χωρίς αντιδράσεις και ξεσηκωμό, ο παίκτης θα ήταν ακόμη στο ριάλιτι και θα συνέχιζε τα χυδαία σχόλιά του, όπως κάνει τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του εδώ και μια βδομάδα.

Ο ίδιος ο Αντώνης προ ημερών παραδέχτηκε δημόσια πως έχει κάνει φυλακή γιατί κατηγορήθηκε για ξυλοδαρμό, αλλά και πως κυκλοφορεί έχοντας ένα μαχαίρι πάνω του. Ο ίδιος είχε αυτοχαρακτηριστεί νευρικός και οξύθυμος στην πρεμιέρα του ριάλιτι, αλλά φαίνεται πως η παραγωγή του “Big Brother” θεωρεί πολύ πιασάρικες τέτοιες ατάκες, ενώ πιστεύει πως τα λόγια αργούν να γίνουν πράξεις. “Εγώ δεν φοβάμαι έξω. Εγώ φοβάμαι εδώ μέσα, μήπως παραβώ τους κανόνες. Αν μου πει κανένας τίποτα, θα γίνει της π…α. Θα του βγάλω το λαρύγγι”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος παίκτης στην παρουσίασή του είχε πει πως το μόνο που δεν αντέχει είναι να κάνει παρέα με γκέι άτομα, ενώ τις προηγούμενες μέρες είχε προχωρήσει σε άλλα χυδαία σχόλια τόσο για τις γυναίκες, όσο και για τους ομοφυλόφιλους, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως “τις χοντρές γυναίκες δεν τις θεωρεί γυναίκες”, ότι “στην Κρήτη δεν υπάρχουν γκέι”, αλλά και πως η συμπαίκτριά του η Χριστίνα “χρειάζεται κ…ι για να στρώσει”, την ίδια στιγμή που εξηγούσε στους διδύμους πως να την προσεγγίσουν μαζί και ταυτόχρονα όταν εκείνη θα είναι στο τζακούζι.

Δεν είναι, όμως, μόνο ο Αντώνης το θέμα. Οι ομοφοβικές, ρατσιστικές και σeξιστικές δηλώσεις βρίθουν μέσα στο ριάλιτι και ακούγονται ήδη από το πρώτο επεισόδιο έως και τη μέρα της αποχώρησης του Αντώνη. Ο πρώην αντιδήμαρχος Χρήστος Μακρίδης εξέφρασε τις ρατσιστικές του απόψεις από την πρεμιέρα του παιχνιδιού, λέγοντας πως “οι μετανάστες είναι εισβολείς στην Ελλάδα”, ενώ συνέχισε να εκφράζει τις εθνικιστικές του απόψεις καθόλη τη διάρκεια της βδομάδας, μαζί με τον Αντώνη, τη Ράνια και τον Δημήτρη Πυργίδη.

Η Ράνια από την άλλη, που έχει στο χέρι της το τατουάζ “αν δεν γεννιούμουν Ελληνίδα, να μην γεννιόμουν καθόλου”, έχει εκφράσει πολλές φορές τέτοιου είδους απόψεις, ενώ σε συζήτησή της κάποια στιγμή με τον Νικόλα, όταν εκείνος προσπάθησε να της εξηγήσει πως ο ίδιος τάσσεται υπέρ των κοινωνικών ομάδων που αποτελούν μειοψηφίες, τον ρώτησε με βλέμμα γεμάτο απορία “γιατί ξένος είσαι;”, ενώ όταν της αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος, του απάντησε: “και δεν σου το ‘χα”.

Άλλωστε, το ίδιο το πρόγραμμα με τα πλάνα που επιλέγει να προβάλλει, αλλά και με τα πρόσωπα που διάλεξε να βάλει στο ριάλιτι, είναι σeξιστικό και ρατσιστικό. Επομένως όλα ξεκινούν από εκεί και οι ατάκες των παικτών ακολουθούν. Η επιλογή παικτών που αποτυπώνουν στερεότυπα της ελληνικής κοινωνίας, “ο γκέι”, “ο ομοφοβικός”, “ο μάγκας”, “η χαζή ξανθιά”, “η μπάρμπι”, σε συνδυασμό με την επιλογή προβολής κοντινών πλάνων σε επίμαχα σημεία, κυρίως των γυναικών, δείχνουν εξ αρχής την ποιότητα του προγράμματος, πολύ πριν οι παίκτες εξαπολύσουν τέτοιες δηλώσεις.

Το “Big Brother” ήξερε ποιους έβαζε μέσα στο παιχνίδι. Μόνο που δεν περίμενε πως αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως μέχρι να φτάσουμε στο σημείο της αποχώρησης του Αντώνη, υπήρξαν δεκάδες αντιδράσεις στα social media, οι οποίες απέδωσαν στο θέμα τις διαστάσεις που έπρεπε να έχει και οδήγησαν στη μαζική καταδίκη των δηλώσεων του παίκτη και την απαίτηση για “διωγμό” του. Τα social media απέδειξαν την Κυριακή (07/09) πως όταν θέλουν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους για καλό.

Πηγή: news247.gr

Previous Post Next Post