Εθελοντής του εμβολίου της AstraZeneca υποστηρίζει πως είχε παρενέργειες: «Έτρεμα με 39 πυρετό»

 


Τα συμπτώματα εμφανίστηκαν 14 ημέρες μετά τον εμβολιασμό

Ένας εθελοντής του εμβολίου της AstraZeneca για τον κορονοϊό αποκάλυψε ότι υπέφερε από πυρετό, ρίγη, πονοκεφάλους και κόπωση 14 ώρες μετά τον εμβολιασμό του.

«Ξύπνησα στις 2 τα ξημερώματα και έτρεμα. Είχα 39 πυρετό», είπε στην Daily Mail εθελοντής που δεν ήθελε να αποκαλυφθεί το όνομά του.

Ο συγκεκριμένος εθελοντής φέρεται να έκανε το εμβόλιο της Οξφόρδης τον Μάιο, οι δοκιμές του οποίου έχουν «παγώσει» για την ώρα.

«Ένιωσα απίστευτα αδύναμος και δεν μπορούσα πραγματικά να σηκωθώ και να κινηθώ, οπότε ο σύντροφός μου έπρεπε να μου δώσει παρακεταμόλη», λέει στη συνέχεια ο εθελοντής και προσθέτει: «Ο πυρετός συνεχίστηκε για περίπου μια μέρα και απλά ένιωθα πολύ αδύναμος και ήμουν σε λήθαργο. Δεν μπορούσα πραγματικά να κάνω τίποτα».

Ο ανώνυμος άνδρας είπε επίσης πως είχε έντονο πονοκέφαλο και ρίγη, ωστόσο τα πιο σοβαρά συμπτώματα υποχώρησαν την τρίτη ημέρα.

«Αισθανόμουν ακόμα αδύναμος για μερικές μέρες, αν και τα συμπτώματα δεν ήταν τόσο σοβαρά όσο η πρώτη μέρα, κάτι που ήταν απαίσιο», είπε μεταξύ άλλων.

Ο εθελοντής ανέφερε ότι τη Δευτέρα θα λάμβανε ακόμα μία δόση του εμβολίου, αλλά το ραντεβού του ακυρώθηκε το προηγούμενο βράδυ λαμβάνοντας email.




To συγκεκριμένο email, το οποίο δημοσίευσε η Daily Mail αναφέρει μεταξύ άλλων: «Καθώς αναγνωρίστηκε μια ασθένεια σε έναν εθελοντή που μπορεί να σχετίζεται ή όχι με το εμβόλιο, αναβάλλουμε τις κλινικές έως ότου έχουμε περισσότερες πληροφορίες.

Ασθένειες συμβαίνουν κατά την διάρκεια δοκιμών με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων (18.000 τώρα στις δοκιμές μας σε όλο τον κόσμο) και έτσι πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά κάθε ασθένεια για να αξιολογήσουμε την διάγνωση και να δούμε εάν υπάρχει προφανής εξήγηση».

Άλλος εθελοντής θέλει να κάνει τη δεύτερη δόση
Την ίδια στιγμή ένας άλλος εθελοντής του εμβολίου της Οξφόρδης, ο 35χρονος Τζακ Σόμερς, δήλωσε πως θέλει να κάνει τη δεύτερη δόση.

Ο εθελοντής είχε λάβει την πρώτη δόση τον Μάιο και είναι απογοητευμένος που οι έρευνες «πάγωσαν».

Ο 35χρονςο πιστεύει ότι η δοκιμή του εμβολίου του πανεπιστημίου της Οξφόρδης είναι ασφαλής και δήλωσε πως είναι «κυρίως απογοητευμένος» για την καθυστέρηση. «Είμαστε όλοι απελπισμένοι γι’ αυτό το εμβόλιο».



Previous Post Next Post