Σενάρια πολέμου - Οι τουρκικοί πύραυλοι μπορούν να πλήξουν μέχρι και την Αθήνα


Ένα προκλητικό και πολεμοχαρές ρεπορτάζ για τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Άγκυρας σε περίπτωση που δεχθεί χτύπημα από την Ελλάδα ή πληγούν τα τουρκικά συμφέροντα στην Αν. Μεσόγειο φιλοξενησε), η φιλοκυβερνητική τουρκική  εφημερίδα Yeni Safak.

Το δημοσίευμα επικαλείται τις δηλώσεις του Ελλήνων ότι «ο ελληνικός στρατός βρίσκεται σε ετοιμότητα για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας» και τη «συμμαχία» Ελλάδας – Κύπρου για τις γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο και αναφέρει αν η Ελλάδα βάλει τρυπάνι στην περιοχή, η Τουρκία θα απαντήσει με πυραύλους από την Σμύρνη. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα θα χτυπήσουν ελληνικά νησιά που έχουν πάνω στρατό, βάσεις κι αεροδρόμια, καθώς η εμβέλεια των πυραύλων φτάνει τα 100-120 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με τον Τουράν Ογκούζ, η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να πλήξει από την Σμύρνη ελληνικούς στόχους σε νησιά του Αιγαίου - ακόμα και στην Αθήνα - με τους πυραύλους SOM and BORA που διαθέτει.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής, αυτά τα πλήγματα θα είναι η «τιμωρία» της Τουρκίας στην Ελλάδα, αν η Αθήνα «πειράξει» την Άγκυρα - κι όλα αυτά, χωρίς να χαθεί ούτε μία ζωή Τούρκου στρατιώτη.

«Αν το σχέδιο δεν αποδώσει, τότε θα πάμε σε σενάρια πολέμου» τονίζει ο Ογκουζ.

Με πληροφορίες απο yenisafak.com
Previous Post Next Post